• Welcome to our site! Electro Tech is an online community (with over 170,000 members) who enjoy talking about and building electronic circuits, projects and gadgets. To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.

STK500 development kit complication

Status
Not open for further replies.

momin

New Member
hey everybody,
i got an Atmel avr STK500 development kit, it was working great but now i got a problem. whenever i turn the power switch on the power led turns red but both the stauts led and Vtarget led are off. all the jumpers are set in the defult position as mentioned in the user manual. when i turn the kit on the multimeter reads a short circuit between GND and VTG. this short is not present when the kit is off so it is not a hardware short.
please help me:(:(
 

Sceadwian

Banned
Did you recently try to re-flash the STK500? It may have been part of a recent software upgrade. Somewhere on your machine should be the actual STK500.hex file (or you can download it from Atmel) to re-flash, instructions for upgrading the flash are in the STK500 help.
 
Last edited:

momin

New Member
the issue is that i cant get the kit to communicate with AVR studio, thus i cant do any programming or reflashing.
 

Sceadwian

Banned
You haven't read the STK500 documentation then. There's a program button on the board that if you follow the instructions puts the board into a programming mode, which causes it to show up as a different type of programmer (not an STK500) which is what you use to flash the STK500 itself. This program button is ONLY used to put the STK500 into that specific programming mode, it's not for 'normal' programming.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.

EE World Online Articles

Loading
Top