1. Welcome to our site! Electro Tech is an online community (with over 170,000 members) who enjoy talking about and building electronic circuits, projects and gadgets. To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.
    Dismiss Notice

Orcad 9.2 pcb design....

Discussion in 'Circuit Simulation & PCB Design' started by koolguy, Mar 28, 2013.

  1. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
    I want to ask one thing more as i have uploaded the .brd but when i open(in Allegro PCB editor) it i always have to place component due to which all aligment is changed , but how to open it ass the aliment was saved before...?
     
  2. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
    I have done this now what to do further??




     
  3. kubeek

    kubeek Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    1,510
    Likes:
    189
    Location:
    Prague, Czechia (not Chechnya)
    I have no idea what you mean, the board you posted had all components already placed.
    Nothing, you should have the two files in the same directory as the board.
     
  4. dave

    Dave New Member

    Joined:
    Jan 12, 1997
    Messages:
    -
    Likes:
    0


     
  5. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9

    OK, When i open it in allegro PCB editor i have to place component manually, how you are opening it without placing manually???

    OK, then next step for making Gerber file?
     
  6. kubeek

    kubeek Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    1,510
    Likes:
    189
    Location:
    Prague, Czechia (not Chechnya)
    Which component?
    The two files ARE the gerber files.
     
  7. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
    I was talking about that .brd file i posted i have to place component manually all the time why not automatically??

    But where are the other file like drill information, solderer, to, bottom, etc are these file to be send to manufacture??
     
  8. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
  9. kubeek

    kubeek Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    1,510
    Likes:
    189
    Location:
    Prague, Czechia (not Chechnya)
    Those three are three locations of the three pads.
    You place the two pads the same way, just with different padstack.
     
  10. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
    at what location and which pad stack to use here?
     

    Attached Files:

    • led.jpg
      led.jpg
      File size:
      195.5 KB
      Views:
      234
  11. kubeek

    kubeek Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    1,510
    Likes:
    189
    Location:
    Prague, Czechia (not Chechnya)
    At whatever location the datasheet tells you the pins are. And use a padstack that suits the size of the pins.
     
  12. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
    That is confusing ihave post the parameter in above post ...
     
  13. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
    What is the unit unit for led in data sheet?
    pin 0.025(0.63) typ in mmor mill..
     
  14. kubeek

    kubeek Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    1,510
    Likes:
    189
    Location:
    Prague, Czechia (not Chechnya)
    usually there is some note that the dimensions are in inch(mm) so 0.025(0.63) means 0.025" and 0.63mm
    Also note that 0.025"=0.63mm, who would have guessed that..
     
    • Like Like x 1
  15. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
    OK, i am using measure tool to know pad stack size..
    it is showing this
    CONNECT PIN @ (525.1450 322.5800)

    Minimum Line Width: 0.127 MM
    Minimum Neck Width: 0.127 MM
     

    Attached Files:

  16. kubeek

    kubeek Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    1,510
    Likes:
    189
    Location:
    Prague, Czechia (not Chechnya)
    cool.
     
  17. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
    I am not getting, what to do know?
     
  18. kubeek

    kubeek Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    1,510
    Likes:
    189
    Location:
    Prague, Czechia (not Chechnya)
    What to do when? I have no idea what you are doing.
     
  19. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
    I have placed the pad and trying to find out its hole size....
    please you tell step!
     
  20. kubeek

    kubeek Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    1,510
    Likes:
    189
    Location:
    Prague, Czechia (not Chechnya)
    I dont have the program here, but I guess you need to show the drill layer in the color192 toolbar.
     
  21. koolguy

    koolguy Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    2,196
    Likes:
    9
    I am not getting you, where it is and what to do of it??
     

Share This Page