1. Welcome to our site! Electro Tech is an online community (with over 170,000 members) who enjoy talking about and building electronic circuits, projects and gadgets. To participate you need to register. Registration is free. Click here to register now.
    Dismiss Notice

which browser are you using?

Discussion in 'Computers and Networks' started by tatamall, Feb 9, 2012.

  1. DerStrom8

    DerStrom8 Super Moderator Most Helpful Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    5,484
    Likes:
    503
    Location:
    Vermont (GMT-5:00)
    Thanks :) It tells me your browser is decent. I got 2945 with Chrome, though ;)
     
  2. Sceadwian

    Sceadwian Banned

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    14,047
    Likes:
    141
    Location:
    Rochester, US
    You'd have to run it with different browsers on your computer panic mode.
     
  3. DerStrom8

    DerStrom8 Super Moderator Most Helpful Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    5,484
    Likes:
    503
    Location:
    Vermont (GMT-5:00)
    Not necessarily. It tests the rendering times, image quality, and all those sorts of things specifically for the browser you're testing it on. Have you run it yourself, yet?
     
  4. dave

    Dave New Member

    Joined:
    Jan 12, 1997
    Messages:
    -
    Likes:
    0


     
  5. panic mode

    panic mode Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Messages:
    1,637
    Likes:
    38
    Location:
    mississauga

    bah.. this is not my gaming machine, it has only wimpy integrated graphic...
    so that's all it is? someone made little benchmark with couple of test, so what?
    a number in "mine is bigger" competition? it does not solve anything, nor tells where to improve.
    I just run my FireFox and it failed 4 tests (missing codecs). is it bad browser?
    how can it be? unlike chrome, this one scores where it counts - it works on every website i use. take that... :D
     
  6. panic mode

    panic mode Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Messages:
    1,637
    Likes:
    38
    Location:
    mississauga
    hmmm, and IE just scored 3260? cmon...
     
  7. Sceadwian

    Sceadwian Banned

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    14,047
    Likes:
    141
    Location:
    Rochester, US
    So what about the browser Derstrom? The metric only has meaning on the same physical hardware with differing browsers... This is basic understanding of benchmark testing..
     
  8. DerStrom8

    DerStrom8 Super Moderator Most Helpful Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    5,484
    Likes:
    503
    Location:
    Vermont (GMT-5:00)
    If it works for you, you're welcome to it. :) I have never had a problem with chrome, and if you did it obviously has to do with your computer, not the browser itself. Chrome works beautifully for me--better than IE and FF by a LONG shot. I'm not knocking your browser. I'm just saying that you shouldn't knock Chrome if your computer can't support it properly. :p
     
  9. Sceadwian

    Sceadwian Banned

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    14,047
    Likes:
    141
    Location:
    Rochester, US
    The problem with that statement panic mode is that you're only one user, and you're likely clinging to a browser from a failed perception.
     
  10. DerStrom8

    DerStrom8 Super Moderator Most Helpful Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    5,484
    Likes:
    503
    Location:
    Vermont (GMT-5:00)
    Ah, I think I misunderstood what you said. You've got me wondering now.....

    @panic mode, do you still have Chrome installed? If so, would you be willing to re-run the assessment using Chrome? I'd like to see the relative score, if that's okay wit you. Perhaps you had a bad installation of Chrome, and that's why it didn't always work.
     
    • Like Like x 1
  11. panic mode

    panic mode Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Messages:
    1,637
    Likes:
    38
    Location:
    mississauga
    IE looks awful, but i was joking on IE score, i never run it. Just wanted to see response.
    But the test suite is not very good, I am not impressed.
    For example it does not show the per test results, only overall score. That means if you are not sitting there
    and staring at it trying to catch things yourself, you may never know what was run and what not
    like name of the missing codec (not that i care).
    Also not sure what is 7/7 supposed to be. I run it on FF trice and the first digit changes 4/7 3/7 6/7.
    So now that I've wasted 30min of my life on total dud, trying to see something I don't care about,
    and potentially fix something that may not need fixing, MrFlow is knocking my breadwinner computer.
    now that is just mean :p
     
    Last edited: Jun 12, 2012
  12. Sceadwian

    Sceadwian Banned

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    14,047
    Likes:
    141
    Location:
    Rochester, US
    Panic mode, this is the way browsers will be judged in the future. HTML5 tests, standardized testing... If you have any browse or system that is scoring less than perfect for passed tests it doesn't mater the score, you're going to be missing out on something!
     
  13. DerStrom8

    DerStrom8 Super Moderator Most Helpful Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    5,484
    Likes:
    503
    Location:
    Vermont (GMT-5:00)
    You click the score bar for the details. It will give you the results for each individual test.
     
  14. panic mode

    panic mode Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Messages:
    1,637
    Likes:
    38
    Location:
    mississauga
    so now i should run it again? :)
    sigh, fine, now i will run it in IE for real...
     
  15. panic mode

    panic mode Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Messages:
    1,637
    Likes:
    38
    Location:
    mississauga
    ouch... 887 on IE (2/7)
    makes Chrome and FF look like super stars... i see marketing at work here.


    Internet Explorer

    884 Points
    Version infoMozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; Win64; x64; Trident/5.0)Comment



    Suite

    Result


    Rendering

    59.24


    renderGrid01

    199.19 fps


    renderGrid02

    143.32 fps


    renderGrid03

    9.61 fps


    renderPhysics

    44.89 fps



    HTML5 Capabilities

    2/7


    webglSphere

    N/A


    videoPosterSupport

    Yes


    videoCodecH264

    N/A


    videoCodecTheora

    N/A


    videoCodecWebM

    N/A


    workerContrast01

    N/A


    workerContrast02

    N/A


    gamingSpitfire

    Yes (49.76 fps)



    HTML5 Canvas

    5.90


    experimentalRipple01

    9.49 fps


    experimentalRipple02

    3.66 fps



    Data

    11398.53


    arrayCombined

    4090.50 ops


    arrayWeighted

    31763.00 ops



    DOM operations

    2724.43


    domGetElements

    112485.94 ops


    domDynamicCreationCreateElement

    853.07 ops


    domDynamicCreationInnerHTML

    2517.50 ops


    domJQueryAttributeFilters

    1213.00 ops


    domJQueryBasicFilters

    702.00 ops


    domJQueryBasics

    972.50 ops


    domJQueryContentFilters

    754.12 ops


    domJQueryHierarchy

    3755.50 ops


    domQueryselector

    14596.00 ops



    Text parsing

    49830.40


    stringChat

    20515.50 ops


    stringDetectBrowser

    160771.70 ops


    stringFilter

    11672.00 ops


    stringValidateForm

    144927.53 ops


    stringWeighted

    55066.08 ops
     
    Last edited: Jun 12, 2012
  16. panic mode

    panic mode Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Messages:
    1,637
    Likes:
    38
    Location:
    mississauga
    something i fishy here, i was joking about IE score being high but now the Chrome score is 1060 even though all tests passed and are as smooth as before and only one test was run at a time and there i ton of free RAM and CPU is next to idle.

    my verdict is that this test is not reliable measure.
     
  17. panic mode

    panic mode Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Messages:
    1,637
    Likes:
    38
    Location:
    mississauga
    example of page loading issue with Chrome (my Latin course):
     
  18. DerStrom8

    DerStrom8 Super Moderator Most Helpful Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    5,484
    Likes:
    503
    Location:
    Vermont (GMT-5:00)
    The assessment depends on a lot of different things, so you will probably get different scores every time.
     
  19. ChrisP58

    ChrisP58 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    1,081
    Likes:
    131
    Location:
    Provo, Utah, USA
    Then what value does the result really have?
     
  20. KeepItSimpleStupid

    KeepItSimpleStupid Well-Known Member Most Helpful Member

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    9,908
    Likes:
    1,094
    While we are on the subject of browsers, I have a couple of issues with FF that I can't fix.

    First the easy one. I used to have an Add-on that did two things:
    1. Showed the data rate when pages loaded.
    2. Showed the actual link when you hovered over the link at the bottom of the page. I forget what it was or it just isn't working anymore.

    I do miss it.

    The second problem is intermittent and beyond hope.
    Randomly LEFT-SHIFT keys are interpreted as Control keys. It NEVER occurs in say Microsoft Word. A capital R is the worst. A RIGHT-SHIFT-R always works correctly. A Control R is very detrimental.
     
  21. rjs9163

    rjs9163 New Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    31
    Likes:
    1
    Location:
    Thane, Maharashtra, India
    I used I.E but I too hated it as it is very slow and takes a lot of time to load a page, for this reason I started using Firefox and to my surprise its far more better than I.E it gives a good speed and has many add ons that probably make my surfing better. :)
     

Share This Page